top of page
BIO
MUSIC

 

Music

 

Bio

 

Pauli Lyytinen, sax

Harri Kuusijärvi, acc

Eero Tikkanen, bs

Sole Azul rips tango out by the roots and plants it in the Nordic frozen soil. Drawing on the stylistics of jazz, the group performs both tango-inspired originals and new arrangements of existing tangos. Sole Azul debut album Quasi Tango was published 8.2.2019.

Sole Azul repii tangon juuriltaan ja istuttaa sen pohjoiseen ikiroutaan. Yhtye esittää jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin itse säveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia sekä sovituksia olemassaolevista tangoista. Sole Azulin esikoisalbumi Quasi Tango julkaistiin 8.2.2019.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

The debut album ´Quasi Tango´ 16th on

World Music Charts Europe in June 2019!

REVIEWS

 

Reviews

 

"Kuusijärven, kontrabasisti Eero Tikkasen ja saksofonisti Pauli Lyytisen ilmaisulla ei tuntunut olevan mitään rajoja. Trion musiikki oli intohimoista ja tunteellista kuin tango, mutta banaalia se ei ollut: se osasi myös nauraa itselleen."

Helsingin Sanomat/NYT 2019

 

"En tangolåt är trovärdig då man kan relatera till den som till en verklig berättelse. Det vet trion Sole Azul. – – Trots att Sole Azuls musik är en kombination av traditionellt och modernt, är den ändå klart mera än bara fusion av stilar."

Hbl 2019

 

"Trio puskee suomalaisen tangoperinteen ovista sisään koputtamatta pitäen kuulijan tiukasti otteessaan läpi intohimoisen ja monivaiheisen matkan. 4/5 tähteä"

Savon Sanomat 2019

 

"Quasi Tangon voima piilee uuden tuotannon lisäksi syväosaamisessa; tiheäsyisen ja täyteläisen soinnin tunnelmanvaihdoksissa sekä kasvavien kierrosnopeuksien ärhäkässä vetovoimassa. Laulusolistin ja sanojen sijaan parrasvaloissa loistavat hengittävä yhteissoitto sekä välillä varsin rapeiksi hersyttelyiksi yltyvät taituritulkitsijoiden soolot."

Lapin Kansa 2019

 

"Pidä perinnöstä kiinni, mutta lähde lentoon, on ollut reseptinä. – – Sole Azulin muusikot osaavat kyllä kertoa tarinoita ilman sanojakin, ja siitä itse asiassa onkin kysymys: bändillä on tarina, levyllä on tarina, ja jokaisella kappaleella omansa. Kulttuurien ja musiikkikulttuurien ristivalotus, herkulliset juonenkäänteet, yksilöllisyyden ja vuorovaikutuksen värähtely limittäin ja lomittain, näistä syntyy Sole Azulin voima ja kunnia. 4,5/5 tähteä"

Suomijazz.com 2019

 

"Tuttu ja turvallinen muuntui Pauli Lyytisen saksofonin, Harri Kuusijärven harmonikan ja Eero Tikkasen kontrabasson käsittelyssä vuoroin kohti svengiä vuoroin improvisaation irti repimää avantgardeakin. – – Perusteellista ja perusteltua suomalaiseen mielenlaatuun käypää ja sitä omintakeisesti uudistavaa nykymusiikkia."

Karjalainen 2019

 

"Täysakustisessa triossa vahva perinnetietoisuus yhdistyy hilpeän avantgardistisiin sävyihin. – – Kaikkiaan keikka perustuu harmonikansoittaja Harri Kuusijärven, basisti Eero Tikkasen ja saksofonisti Pauli Lyytisen hienoon yhteispeliin ja vuorotteluun. Soittajat jakelevat toisilleen syöttöpisteitä ilakoivasti mutkittelevassa ilmapiirissä, johon mahtuu niin tummia kuin valoisiakin sävyjä, puhtaita ja outoja harmonioita, kepeää leikittelyä ja suoranaista meteliä."

Satakunnan Kansa 2019

 

"Lyytinen lumoaa ”laulullisella” soolollaan kuin tanssilavan takaa estoille rohkaisua hakenut entisaikojen osapäivämuusikko. Siinäpä palaa kuohimaton tunne tangoon, kuten koko albumilla. 4/5 tähteä"

Helsingin Sanomat 2019

 

Vaikka argentiinalaisuus ja tango on levyn kantava elementti, niin sen perinteen ympärille on muokattu mahtavan kirjava että jopa hurjan improava kokonaisuus. Kuitenkin niin, ettei tangon syvin olemus häviä… päinvastoin se pursuaa välillä alkuperäistä voimallisemmin. 

Jazzrytmit 2019

 

"Miekkaniemen lukuisien loistokeikkojen joukossa Sole Azul karautti kirkkaasti A1-kategoriaan. – – Miljöön ja musiikin kohtaaminen oli kutkuttava: Miekkaniemessä uusi kohtaa vanhan ihan konkreettisesti, ja sama perinteen pohjalta eteenpäin ja johonkin ihan omaan kurottava henki leimaa Harri Kuusijärven ja kumppanien musiikkia."

Suomijazz.com 2019

 

"Täytyy sanoa, että harmonikka ei ehkä yleensä kuulu niihin soittimiin jota ihan ensimmäisenä haluan kuulla, mutta Harrin harmonikan käsittely yhdistettynä Eeron ainutlaatuiseen basson soittoon ja Paulin voimakkaaseen foni-ilmaisuun on todella mielenkiintoista ja nautittavaa. Bändin soitossa oli käsittämättömän upea ja voimakas tunnelataus."

Kohta jazzii 2019

 

"Ai­nut­laa­tui­nen keik­ka on help­po ki­teyt­tää nel­jäl­lä sa­nal­la: tan­go on laa­ja kä­si­te. Har­ri Kuu­si­jär­ven hyp­noot­ti­nen har­mo­nik­ka, Pau­li Lyy­ti­sen hy­vin sa­na­val­mis sak­so­fo­ni ja Ee­ro Tik­ka­sen tun­teel­li­nen, myö­tä­e­lä­vä, mut­ta myös oma­eh­toi­nen kont­ra­bas­so on­nis­tui­vat sy­tyt­tä­mään mel­koi­sen kiu­kaan. – – Sole Azu­lil­la on rau­dan­lu­ja tan­go­luu­ran­ko, jos­ta on vä­lil­lä rie­mu­kas­ta poi­ke­ta. Yh­ty­eel­tä su­juu suo­ma­lai­sen ke­säy­ön ydin­me­hun ti­ris­tys, mut­ta myös pyör­ryt­tä­vä, mut­ta hal­lit­tu jazz-imp­ro­vi­saa­tio."

Raahen Seutu 2019

CONCERTS

 

Concerts

2022

15.8.  Jazz Finland Tour, Työväentalo, Kittilä, Kaukonen

17.8.  Jazz Finland Tour, Muonion kirjasto, Muonio

19.8. Jazz Finland Tour, Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Äkäslompolo

20.8. Jazz Finland Tour, Åströmin kartanon sisäpihan Riihi, Tornio

21.8. Jazz Finland Tour, Ounasvaaran Juhannuskallion lava, Rovaniemi

2021

20.9. Jazzanti, Helsinki

 

2020

19.9. Monde, Rovaniemi

19.9. Auttin kylätalo, Autti

9.7. Gusto Runin, Kuopio

18.1. Koli Jazz, Koli

2019

23.11. Kaamosjazz, Saariselkä

20.11. Private, Pori

1.10. Malmitalo Jazz'n'Jam, Helsinki

27.7. Raahen Rantajatsit (feat. Selma Savolainen), Raahen Teatterin kesälava

26.7. Raahen Rantajatsit, Pyhäjoen kirjasto

25.7. Raahen Rantajatsit (feat. Jaakko Laitinen), Ruiskuhuone, Raahe
13.7. Pori Jazz Festival, Pori

3.7. Finnish Embassy, London, UK

10.2. Tenho SunJazz, Helsinki

8.2. Iso-Kyynärö Soi Vol. 2, Lempäälä

7.2. Validi Karkia, Pori

6.2. Sibelius-museo, Turku

3.2. Juuret Festival, Outokumpu

2.2. Gusto Runin, Kuopio

31.1. Miekkaniemi, Viitasaari

30.1. Olavin Jazz, Savonlinna

2018

 

24.8. Art Goes Kapakka, Carelia, Helsinki

8.8. Juttutupa, Helsinki

31.7. Jazz-Espa, Helsinki

12.7. Pielinen Soi Festival, Lieksa

11.7. Pielinen Soi Festival, Juuka

5.5. Voodoo Music Club, Helsinki

28.1. Kahvila-ravintola Granni, Pello

27.1. Ylläs Jazz & Blues, Äkäslompolo

17.1. King's Crown, Kuopio

16.1. Wanha Kasino, Savonlinna

14.1. Tenho Restobar, Helsinki

12.1. Teatteriravintolan Terassi, Joensuu

11.1. Vakiopaine - baari, Jyväskylä

10.1. Validi Karkia -klubi, Pori

9.1. Eclipse Jazz Club, Tampere

 

2017

 

12.8. Ponnen Urheilutalo, Pello

4.8. Roihuvuoren Rio, Helsinki

CONTACT / PRESS

 

Contact / Press

 

 

Booking

harri.kuusijarvi[at]gmail.com

Record Label

Eclipse Music

www.eclipse-music.net

Facebook

www.facebook.com/soleazulband

Backgroung Photo

Jesse Keinonen

Press

Download press photos >>>HERE

bottom of page